Винарска изба Пълдин

Винарска изба Пълдин

Винарна

Pulden Wine Cellar, Винарска изба Пълдин

Винарска изба „Пълдин” АД гр.Перущица е стара изба с богата традиция, разположена в сърцето на Южния лозаро-винарски район. Основана е през 1932 – 1933г. като кооперация за изкупуване и преработка на грозде, производство и търговия на висококачествени вина.

През 2003-2005г. компанията инвестира в ново технологично оборудване, съобразено с последните тенденции във винопроизводството.

Доброто географско разположение на Винарската изба и защитата от големи студове и ветрове, която Стара планина осигурява от север, благоприятства отглеждането на червени сортове грозде – Мерло, Каберне совиньон, Рубин, както и на уникалния български сорт Мавруд.

Производственият капацитет за винификация е 1500 тона винено грозде, а капацитета на бутилиране е 10 000 000 бутилки годишно. Съдовият капацитет за съхранение на вината е 7 000 000 литра.

Виното се произвежда по модерна технология в ротоферментатори с обем 35куб.м и ферментатори тип „Универсал“ с обем 45куб.м. Получените вина отлежават в дъбови бъчви тип „барик“ и в съдове от неръждаема стомана.

Избата разполага и с хладилна инсталация за контрол на температурата по време на ферментация; оборудвана е с модерна физико-химична и микробиологична лаборатория. Цехът за бутилиране разполага с 3 бутилиращи линии с капацитет 2000 бутилки на час всяка, както и с машина за пълнене на вина в BIB опаковки.

Винени турове

Винарска изба „Пълдин“ АД предлага винен туризъм.Туристите имат възможност да се потопят в атмосферата на винопроизводството, тъй като дегустацията се провежда в самата изба.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

1"N, 6, Karlovo, Plovdiv, 4225, Bulgaria.

Българска национална кухня

Още от района