Villa Vinifera

Villa Vinifera

Винарна

Villa Vinifera

Виното е течността с най-много история в себе си, носеща вкуса на земята в Родопите, вятъра, слизащ от планините и онова внимание, което само човешката ръка може да му даде, докато нежно обгръща всяка чепка с грозде. Нещо, което машините никога няма да притежават и с което нашата изба се гордее.

Виното, което произвеждаме с голямо внимание и любов, определено има какво да разкаже за себе си. Сгушена в сърцето на Родопите-село Брестовица, избата е създадена през далечната 1936 година.

Построена е от немски архитект, чието име се губи някъде във времето, но намерените архивни чертежи и документи го потвърждават и създават усещането за висок професионализъм.

Първото ѝ име е „Мискет“. От тогава до днес избата никога не е спирала да работи и винаги като бутикова, за специални клиенти и гости с лимитирани серии вино. В избата работят хора, които не само обичат работата си, но и живеят с преобразяването на течността от шира до вина.

Гордеем се с всяко произведено от нас вино. Собствените ни лозя ни дават възможност да се грижим за гроздето по най-добрия начин и спрямо опита ни назад в годините, климатичните условия и географското разположение на земята ни.

Разполагаме с масиви от мавруд, мерло, каберне совиньон, мискет, мускат, шардоне, траминер и желание да произвеждаме удоволствие за вкусовите Ви рецептори.

Това че Клиентите ни и нашите Почитатели и Приятели ни гласуват доверие, ни кара да бъдем още по-внимателни към всяка чепка, зърно или бъчва. Защото за нас виното е религия, в която Богът сте вие, доволни от вкуса на червената течност.

Винени турове

Разходка, разкриваща тайните на сакралната напитка и тракийските мистерии в една вълшебна атмосфера. Специално подбраните бутилирани вина на Villa Vinifera, поднесени с подходящи хапки и минерална вода.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Капитан Петко Войвода, Brestovitsa, Plovdiv, 4224, Bulgaria.

Българска национална кухня

Още от района