Винарна Загрей

Винарна Загрей

Винарна

Zagreus Winery, Винарна Загрей

Винарна „Загрей“ е модерен комплекс с напълно завършен цикъл на производство, започващ от гроздето и завършващ до бутилка вино. Оборудвана с най-съвременни ферментационни съоръжения с възможност за оптимизиране и контрол на всички процеси на винификация, съзряване, стабилизация и бутилиране на вината. При винификацията не използваме каквито и да е синтетични химикали.

Дрождите за ферментация са гарантирано без ГМО. Допустими са само добавки с естествен произход, извлечени от естествени продукти – растителни, минерални, микроорганизми без ГМО. Серният диоксид, който се добавя преди бутилиране, с цел предпазване от окисляване, е наполовина от максимално разрешеното за конвенционално вино.

Лозя

Началото на лозовия масив се поставя през есента на 1998 г., като към момента разполагаме с 1200 декара собствени лозя. Сортовете, които се отглеждат, са Мавруд, Каберне совиньон, Сира и Мерло. Лозовият масив е разположен в един от най-благоприятните в почвено-климатично отношение райони на България – Пловдивското поле, което е част от Горнотракийската низина.

Основният цвят на почвата е тъмно-канелено червен. В климатично отношение районът принадлежи към Преходно континенталната област. Температурният режим се характеризира с мека зима и горещо лято.

Средната годишна температура на въздуха е 12,3°C. Продължителността на свободното от мраз време е средно 210 дни. Средногодишната валежна сума е 565 мм. Районът влиза в зоната на най-продължителните периоди на слънчево греене, което средногодишно е 2293 часа. При тези условия през юли, когато гроздето зрее, е слънчево средно по 10 часа дневно.

Условията са идеални за получаване на суровина, с необходимите за висококачествени вина показатели и бране на гроздето при пълна технологична зрялост.

От 2010 година лозята се отглеждат според нормативите на Европейския съюз за биологично производство, а през 2013, след задължителен три-годишен изпитателен срок, получихме сертификат за БИО производсто.

При отглеждането на гроздето не използваме синтетични пестициди и торове, както и ГМО организми. Използват се само серни препарати (син камък, зелен камък) и извлеци от растения и щамове микроорганизми, които имат инсектициден ефект.

Поддържането на лозе с такива препарати е трудоемко, защото изисква повече превантивни мерки и труд.

Винени турове

Виненият туризъм е модерният начин да се отдадеш на хубава природа, добре прекарано време и.. висококачествено вино! Със семейство или с приятели, в голяма компания, или в малка група от най-близките – винената почивка винаги е добра идея.

Съберете екипа и се насладете на винено пътешествие. Ние от Загрей знаем всичко това. Затова сме ви подготвили няколко изкушаващи предложения за винен туризъм във винарна „Загрей”.

Превърнете кратката екскурзия на околностите във винен туризъм! От лозето.. до сърцето! Нека извървим заедно този път.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

№30, ул. Иглика, Parvomay, Plovdiv, 4282, Bulgaria.

Българска национална кухня

Още от района