Домейн Трифонов

Домейн Трифонов

Винарна

Domain Trifonoff, Винарска изба Трифонов

Бутикова винарска изба “Домейн Трифонов” е изградена през 2008 г. в с. Песнопой (област Пловдив). Намира се на 12 км от СПА курорта Хисаря, на главния път Пловдив – Карлово, преди гр. Баня. В периода 2008-2011г., избата е известна, като винарска изба „Песен“.

По препоръка на известния маркетингов експерт, доктор хонорис кауза Герд Адолф, създател на най-голямото изложение на вина в Европа “ProWein” (Дюселдорф, Германия), от началото на 2012 г. избата е преименувана на “Домейн Трифонов” (Domain Trifonoff) по името на своя създател.

Архитектурният проект на избата е заимстван от семейна изба в Калифорния, но са вградени и архитектурни елементи от крепостната стена на Хисаря. Концепцията ѝ включва възможност за винен туризъм.

В избата се произвеждат и висококачествени вина, които отлежават в дъбови бъчви. Последните са произведени от дъб от Странджа планина.

Качеството и чистотата на вината се осигуряват от специална селекция грозде, добито от собствени подбрани и контролирани лозови масиви, отглеждани по биологичен начин.

Подборът на гроздето се осъществява чрез контрол в лозята още при навлизането във вегетационната фаза на плододаване.

Стриктният контрол на захарното и киселинното съдържание и състоянието на гроздето са гаранция за производство на висококачествено вино. Производството е под контрола на квалифицирани технолози, специализирали във Франция и Германия, и преподавател от Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив.

Избата е сертифицирана за производство на БИО вино и директни био сокове. Приоритет в дейността на избата са иновативните продукти, като  медовина, био вино от арония, бъзовино от черен бъзак, плодови вина.

Вината на изба „Домейн Трифонов“ са оценени от водещия немски експерт във винения бранш, доктор хонорис кауза Герд Адолф с 86 точки по 100 балната скала, като най-скъпите вина в света са с оценки между 90 и 100 точки.

Винени турове

Винарска изба „Домейн Трифонов“ е разположена на хълма над с. Песнопой, откъдето се открива приказна гледка към връх Ботев и Средна гора. Живописният пейзаж към планината и гората ще ви грабнат и очароват! Свежият полъх на вятъра от планината носи успокоение и отмора дори и в летните жеги!

С чаша студен искрящ Гевюрцтраминер можете да се отпуснете и преживеете мигове на отмора и спокойствие далеч от градския шум! През зимата, след успешен лов в горите на Средна гора или Балкана с чаша ароматно червено вино можете да се насладите на топлата уютна обстановка на изба „Домейн Трифонов“!

Избата е разположена на уникално място, което позволява смяна на въздушните течения няколко пъти в денонощието. Това характеризира микроклимата в с. Песнопой като изключително здравословен, сравним с този в Сандански.

Винарска изба „Домейн Трифонов“ предлага различни варианти за дегустации:

  • На място в избата в уютна зала с маса с 30 места и прекрасна гледка към Балкана и Средна гора ценителите на хубаво вино могат да се насладят на качественото вино.
  • На източната тераса, с изглед към Балкана, в горещите летни дни любителите на хубавите вина и красива природа могат да се насладят на приказен пейзаж.
  • Организират се дегустации на туристически групи, фирмени работни срещи и коктейли, приятелски срещи, бизнес делегации и индивидуални туристи.
  • Дегустациите се провеждат от специалист енолог или от управителя на избата, които запознават гостите с характерните особености на сортовете грозде, производството и съхранението на вината на изба „Домейн Трифонов“.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Plovdiv, 4208, Bulgaria.

Къмпинги в региона

Занимания в района

Българска национална кухня

Още от района