Вила Юстина

Вила Юстина

Винарна

Villa Yustina, Вила Юстина

Винарска изба Вила Юстина е основана през 2006 г, а година по-късно се ражда и първият “Монограм”. 2008 г от нашата история е запазена за засаждането на първите 200 дка лозя, а през 2014  ги удвоихме до 420 дка.

Европейските проекти ни позволиха през 2013 да изградим изцяло нова производствена база, за да бъде пример за модерно винопроизводство и винен туризъм  в България.

Основната ни цел е да създаваме качествени тихи и пенливи вина от собствени лозя и да развиваме винен туризъм. Като експериментална база и изложбена зала на фирма Томика Метал АД, имаме възможността да произвеждаме различни стилове вина с най-съвременни технологии, които да бъдат конкурентни на световния пазар, доказателство за което са множеството медали от международни винени конкурси.

Лозя

Лозовият масив от 420 дка е разположен на южен склон, с 300 м надморска височина, североизточно разположение на редовете, върху силно карбонатни почви, на 4 км от избата и ражда Совиньон Блан, Семийон, Шардоне, Алиготе, Гевюрцтраминер, Мерло, Пино Ноар, Каберне Фран, Мавруд и Рубин. Паркът сред лозята е предпочитана дестинация през летните месеци за различни събития като фолклорни партита, рок концерти, пикници, сватби и други.

Винени турове

Вила Юстина – Дом на 4 сезона и Вашата вълшебна винена история!

Ние посрещаме Гости, но изпращаме Приятели! Искаме много да ви покажем и много да разкажем за нас! От най-красивото Парк-лозе в България, през козеферма “Агро Юстина”,

“Пътя на виното” в избата, съкровищницата ни – Нашата енотека, а в дегустационната зала с 60 места ще ви покажем и разкажем за нашите вина. От Месечните гурме предизвикателства до частни или бизнес мероприятия или семинари, а винените Workshop-ове могат да вкарат разнообразие в тиймбилдинга. От пикник на открито сред лозята, до най-изисканата атмосфера в енотеката!

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Устина, Пловдив, 4228, Bulgaria.

Къмпинги в региона

Българска национална кухня

Още от района