Държавно ловно стопанство Черни Лом

Снимка: ДЛС Черни Лом

ДЛС Черни Лом

Няма да преувеличим ако кажем, че ДЛС Черни Лом е легендарно място за лов в цяла Европа. Ловното стопанство е едно от местата, където гостите могат да бъдат сигурни в ловното си преживяване и трофеите към които се стремят.

Разположено в североизточната част на България и заемащо площ от около 130 000 ха държавно ловно стопанство Черни Лом се намира на около 300 км от София и 200 км от Варна.

Теренът на стопанството е е равнинно-хълмист със надморска височина варираща от 125 м до 486 м. Великолепният комплекс от природни дадености, съчетани с правилно управление, създават условия за развитие на популациите с отлични трофейни качества от благороден елен, сърна, дива свиня и елен лопатар, муфлони.

Символът на ДЛС Черни Лом е благородният елен, който привлича ловци от цял ​​свят. Всяка година тук се отстрелват елитни трофеи, повечето от които получават златен медал. Сред рекордите на стопанството е добитият тук трофей от благороден елен с тегло 17,340 кг. Благородните елени в Черни Лом са известни със своето отлично качество и размери, което гарантира висококачествени трофеи за успешните ловци.

В допълнение към благородния елен, ДЛС Черни Лом осигурява идеални условия за различни видове дивеч, включително сърна, дива свиня, елен лопатар и муфлони. Тук успешно се практикува и лов на хищници, като лисици, чакали и диви котки.

ДЛС Черни лом разполага с три луксозни ловни дома – Еленово, Голямо Градище и Славяново. Те предлагат комфорт и първокласно обслужване на гостите си.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Държавно ловно стопанство Черни Лом

ДЛС Черни Лом, bul. "Mihail Madzharov", Popovo, Bulgaria

Българска национална кухня

Още от района