Държавно ловно стопанство Тополовград

Снимка: Unsplash

ДЛС Тополовград

Държавно ловно стопанство Тополовград е разположено в живописната Сакар планина и по долината на река Тунджа.

Намира се на около 300 км от София и около 140 км от Бургас. Разпростирайки се около 25 300 ха гора, ДЛС Тополовград е истински рай за любителите на природата. Хълмистият релеф, смесен с равнинни райони, създава спиращи дъха пейзажи, идеални за разходки, планинско колоездене и наблюдение на диви животни.

Горите на стопанството са съставени основно от широколистни видове, включително благун, дъб, бук и габър, с изобилие от иглолистни култури от черен и бял бор. Тази разнообразна среда поддържа богато изобилие от растителни и животински видове, осигурявайки отлични условия за лов и риболов.

ДЛС Тополовград е истински рай за ловците. То предлага разнообразен дивеч, включително благороден елен, дива свиня, чакал, лисица, фазан и горски бекас. Благородният елен тук е разселен от елитните дивечови стопанства Шерба и Паламара.

Хищниците, като вълци и чакали, също са често срещани в региона, добавяйки вълнение към всяко ловно изживяване. Стопанството работи постоянно, за да увеличи дивечовите и рибните запаси, като гарантира устойчив лов и богат улов за посетителите.

Ловно стопанство Тополовград разполага с луксозен ловен дом, на име Сакар, който предлага комфортно настаняване и спираща дъха панорамна гледка към заобикалящата природа.

Ловният дом покрива всички изисквания осигуряващи удобен престой на своите гости. На място има и трапезария, където посетителите могат да се насладят на вкусни ястия, приготвени с местни продукти. За тези, които търсят малко повече действие, на разположение има съоръжения за различни спортни и развлекателни дейности.

Освен своята природна красота и възможности за лов и риболов, ДЛС Тополовград предлага богата културна програма. Посетителите могат да изследват древната история на региона, като посетят действащия манастир Света Троица и старата крепост Палеокастро.

Районът е известен със своите уникални долмени – тракийски гробищни светилища, които се срещат само в тази част на България и Италия. Освен това гостите могат да се насладят на местни фолклорни представления с традиционна музика, танци и кулинарни изкушения.

Стопанството предлага великолепна комбинация от природна красота, богато дивечово разнообразие и вековна култура. Със своите луксозни съоръжения и разнообразни дейности, ДЛС Тополовград е перфектната дестинация както за запалени ловци и рибари, така и за ентусиасти на природата и културата.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Държавно ловно стопанство Тополовград

ул. Александър Стамболийски 17 тополовград

Занимания в района

Българска национална кухня

Още от района