ДиВес Естейт

ДиВес Естейт

Винарна

Виното съпътства хората от древни времена, но не престава да бъде модерно и интригуващо. Древните гърци са считали, че то е дар от боговете. Ние сме ново поколение български винари, влюбени в целия път, който слънцето изминава преди да достигне до Вашата чаша.

Нашият стремеж е да запазим най-добрите качества на тероара и да Ви предложим вино, което да Ви впечатли със своята неподправена естественост. Всеки сорт грозде е обособен в отделен парцел. За производството на нашето вино използваме най-съвременна енологична техника и технологии.

Ръчно набраното грозде се транспортира на разстояние не повече от 4-5 км и се преработва веднага. Своевременното прилагане на студ и инертна среда, ни помага да настойваме продължително белите ни сортове, а за червените да използваме предферментативно мацериране. Съчетавайки свежест и плодовост, мисията на нашите вина е да се отличават с неподправена натуралност.

Винарска изба Дивес Естейт е една от младите винарни в България. Създадохме я с основна цел – производство на висококачествени български вина. Винарна ДиВес Естейт притежава собствени лозови насаждения, в които се отглеждат най-популярните винени сортове грозде: Мерло, Каберне Совиньон, Мускат, Совиньон Блан.

За нашето висококачесвено Розе ние използваме българския винен сорт Памид, който отгледан в близост до морето, му придава неповторима свежест и финес. Още с първото ни участие на международен винен конкурс – Винария 2012 г., спечелихме Златен медал за своето Розе – реколта 2011.

През годините до днес, последваха още много медали и отличия от най-престижните международни, винени конкурси. Най-голямото ни отличие и признание за високото качество на произвежданите от винарна Дивес Естейт вина е първият за България Златен медал, получен на най-престижния винен конкурс в света: Decanter World Wine 2014, за вино Мерло Барик Специална Селекция 2012.

Тероар

Винарна ДиВес Естейт е построена на историческия хълм Симеонова могила, на десет минути от курорта Слънчев бряг, между градчетата Ахелой и Каблешково. От нея се разкрива великолепна гледка към Черно море.

Лозята ни са разположени по югоизточните склонове на неголемите възвишения в близост до винарната. Гроздето в тях узрява превъзходно благодарение на умерено горещото лято и  продължителната есен. Топлото слънце, соленото море и нестихващия морски бриз са неразделна част от тероара на нашите вина.

Винени турове

Винарна дивес естейт разполага с две закрити и една открита дегустационни зали, с общ капацитет от 112 човека, в които гостите могат да преживеят хармонична връзка между история, кулинария и превъзходни вина.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Поморие, Бургас, 8210, Bulgaria.

Още от района