Винарска изба Варна

Винарска изба Варна

Винарна

Winery Varna, Винарска изба Варна

Избата е част от комплекс за преработка на грозде, производство на вино и гроздова ракия, винен туризъм с дегустационна зала и магазин за вино и аксесоари. Намира се на 2 км. от морския бряг, в непосредствена близост до куротни комплекси като Албена, Балчик, Златни пясъци.

Изба “Варна” е оборудвана със съвременни съоръжения за производство на висококачествени вина. Технологията е съобразена с най-новите световни тенденции, с акцент върху ръчните операции.

В процеса на преработка гроздето и виното се обработват внимателно и щадящо. За пръв път в България преносът на гроздова каша и вино се извършва гравитационно, без използването на помпи. Този метод допълва щадящите ръчни операции за получаване на уникални вина.

С въведените през 2011 г. и 2013 г. година технически подобрения в екипировката на „Винарска изба Варна“ ООД, благодарение на изпълнени европейски програми по мярка 123, стана възможно усъвършенстването на процеса на бутилиране с италианска съвременна техника и преработката на до 300 тона грозде от собствени лозя с контролиран добив.

С проект по същата мярка беше построена складова база и дегустационна зала, които да обезпечат необходимостта от съвременно рационално и ефективно производство и задоволят изискванията на туристите от близките курорти към винения туризъм.

Ежегодно в избата се произвеждат около 190 000 л. вино. Района е подходящ за отглеждане на бели сортове грозде което предопределя и асортиментния състав на избата. В района се чувстват добре и някои червени сортове грозде.

Всички помещения са климатизирани, а през целия технологичен процес се извършва постоянен контрол на температурата. Използват се единствено неръждаеми съдове и малки френски лагерни бъчви.

Произведените продукти, се реализират основно на вътрешен пазар в регион Варна и по Черноморието като бутилирана продукция.

Лозя

Района е подходящ за отглеждане на бели сортове грозде и затова в асортиментната листа на Винарната е широко застъпено предлагането на бели вина от сортове като Пино Гри, Совиньон блан, Шардоне, Ризлинг, Траминер, Варненски мискет.

Сортовото разнообразие се допълва и с Вионие и Грюнер Велтлинер. Добре приети на пазара са и двете розови вина произведени от червени сортове подходящи за този регион – Пино Ноар и Сандовезе. Региона е подходящ и за отглеждането на Каберне фран.

Произвеждат се и два асортимента червено вино от грозде от контролирани лозови масиви в южна България.

Произведените около 180 000 л. вино, се реализира основно на вътрешен пазар в регион Варна и по Черноморието като бутилирана продукция.

Наши партньори са почти всички дистрибутори на алкохолни напитки в регион Варна, Добрич. Освен това наши продукти се реализират и в Пловдив и София.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

General Kantardzhievo, Varna, 9150, Bulgaria.

Българска национална кухня

Още от района