Винарска изба Бойар

Винарска изба Бойар

Винарна

Boiart winery, Винарска изба Бойар

Населението на благоприятната и древна Анхиалска земя, сега Поморие, продължава древната традиция – отглеждането на грозде и производството на качествени вина и ракии, с които е известен регионът в продължение на цялата си 25-вековна история.

През 1922 г. една от открояващите се в бранша фамилии – Бойчеви, създава лозово насаждения и открива малка винарска изба, национализирана през 1952 г.

През 1998 г. братята Симеон и Димитър Бойчеви заедно с Аргир Христофоров възстановяват фамилната традиция като създават 350 дка лозя и построяват винарска изба „Бойар“.

Модерните съоражения за преработка на грозде, класическата подземна изба с бъчви от френски и калифорнийски дъб, напълно автоматизираната бутилираща линия, отделението за дестилация – всичко това са щрихи от новия облик на избата.

Представата за „Бойар“ се допълва от богата гама продукти – качествени бели и червени вина, ракии, ликьори и бренди.

Запознайте се с нас и с продуктите, в които сме вложили много труд и любов, посетете ни и се потопете в магията, която излъчва „Бойар“.

Тероар

Продължително слънце греене, до 2360ч. годишно, средната юлска температура на въздуха и водата е 23,6°С. Последователно редуващите се ветрове (бризи) от морето към сушата и от сушата към морето ритмично освежават въздуха.

Атмосферното налягане е 70мм живачен стълб. Поради бавното изстиване на морската вода есента е топла и продължителна. Средната есенна температура е 20,5°С.

Винени турове

Тук можете да прекарате приятни мигове, като се включите в организираните от нас винени турове. По пътя на виното ще бъдете съпровождани от наш технолог, който ще ви представи избата, производствения център и прекрасната гледка на лозовите масиви.

Ще имате възможността да се насладите на нашите продукти, да дегустирате под ръководството на специалист най-добрите ни вина и ракии и да обогатите винената си култура.

Много приятни емоции ще изпитате, ако изберете да участвате в нашите винени вечери.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Pomorie, Burgas, 8201, Bulgaria.

Още от района