VILLA FLAVIA Boutique Hotel

VILLA FLAVIA Boutique Hotel

Резервирайте

Замислен като своеобразна интерпретация на хода на времето, този необикновен хотел ви дава възможност с един поглед да обхванете и преживеете три епохи.

Гордо стъпил върху безценни хилядолетни руини, отдаващ почит към архитектурата, властвала в Пловдив в началото на миналия век, бутиков хотел Вила Флавия предлага съвременен комфорт и елегантен стил. 1-2 век сл.Хр.

Както и самият град, така и Вила Флавия съхранява в основите си безценно съкровище – римска баня (терми), част от голям комплекс близо до акведуктите, по които водата е влизала в града.

Находката впечатлява и с перфектна инсталация за подово и стенно отопление – хипокауст, на чиято конструкция се държи цялата сграда. Разкопките са максимално запазени и експонирани, за да дадат възможност изминавайки само няколко крачки да се озовете от Пловдив във Филипопол.

Гордо стъпил върху безценни хилядолетни руини, сградата на хотела въплъщава желанието на собствениците и архитекта да се почете културното и историческо наследство на Пловдив. При изграждането ѝ са използвани мотиви от оригиналните проекти по архивни сведения от 20-те години на миналия век.

Запазен е духът на френския сецесион, обогатен с модерни решения, отговарящи на стилистиката на съвременния живот. Разходката през времето продължава на партерното ниво, издържано в класически стил.

А настоящето и бъдещето са представени чрез елегантната симбиоза между класика и модернизъм на по-горните етажи на хотела. На покрива е обособена тераса със съвременен интериор и панорамна гледка към сърцето на Пловдив.

Надписът PLOVEDIV, Джаковата къща и с поглед, реещ се на високо над покривите на къщите, кацнали в подножието на хълма – на покрива на Вила Флавия определено е лесно да се почувстваш лек, свободен и далеч от цялата шумотевица на града. Стъпил върху историята, но и политнал устремено към бъдещето!

В китния вътрешен двор сред експонирани автентични римски колони вниманието се насочва към гранитната скулптура между тях. Тя изобразява стълба, чиито най-долни стъпала са начупени и накривени, даващи усещането, че изникват от античните разкопки в основата на сградата.

Следващите стъпала са равни и подредени, и сякаш водят към уютна градска къща от по-близки времена. С изкачването нагоре стълбата преминава през настоящето и ни отвежда към бъдещето. А от последното стъпало се отронват малки капчици вода, които се връщат при своя извор и така пресъздават приемствеността между поколенията и кръговрата на живота.

Въплъщавайки в себе си цялостната концепция, по която е изграден хотелът, стълбата неслучайно е елегантно вплетена в логото на Вила Флавия.

Сигурна резервация с Booking.com

Резервирайте

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

13, ulitsa "Otets Paisiy", Plovdiv, Plovdiv, 4000, Bulgaria.

Транспорт

Сигурна резервация с Booking.com

Резервирайте