Държавно ловно стопанство Чепино

Снимка: Unsplash

ДЛС Чепино

Разположено в живописната местност Чехльово в Западните Родопи, Държавното ловно се намира на около 25 км от Велинград и около 130 км от София.

Местоположението му го прави лесно достъпно за ловци от цялата страна.

Общата му площ е 34 481 хектара, като 90% от горите му са съставени предимно от широколистни дървета. Релефът на региона варира от 800 до 2200 метра над морското равнище, което допринася за разнообразието на дивата природа, която нарича това място дом.

Основните видове дивеч в региона са благороден елен, дива свиня, дива коза, кафява мечка и глухар. Стопанството може да се похвали и с успешни комбинации за лов на глухар, сръндак и глиган.

Най-добрите трофеи, добити в района на ДЛС Чепино са: благороден елен с тегло на трофея – 11,1 кг, дива свиня с дължина на глигите – 24,5 см и дива коза, получила 110 точки по СIС.

Ловно стопанство Чепино предлага отлични съоръжения за настаняване на своите гости. Основната база се намира в местността „Кара тепе“, където посетителите могат да се насладят на комфортни бунгала, оборудвани с всички необходими удобства. Базата разполага с трапезария.

Със своята богата флора и фауна, великолепни природни пейзажи и модерни съоръжения, ДЛС Чепино е идеално за тези, които искат да избягат от градската суматоха и да се насладят на чистия въздух на планината.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Държавно ловно стопанство Чепино

Държавно ловно стопанство "Чепино", Velingrad, Bulgaria

Къмпинги в региона

Българска национална кухня

Още от района