Държавно ловно стопанство Борово

Снимка: Държавно ловно стопанство Борово

ДЛС Борово

Държавно ловно стопанство Борово се намира на южните склонове на Баташката планина, непосредствено под връх Баташки снежник.

Разположено на 150 км от летище София и само 70 км от културната столица Пловдив, мястото е лесно достъпно за български и чуждестранни гости.

Разнообразието на релефа и флората в Борово създават великолепна среда за различни видове дивеч. Тук може да намерите благородни елени, диви свине, сърни, диви кози и дори мечки, вълци и видри.

За любителите на лова на пернат дивеч, в ДЛС Борово се срещат яребици, глухари, гривеци и лещарки. Приятен бонус за рибарите е наличието на дъгова и речна пъстърва в язовир Въча.

Едрият дивеч в Борово е известен със своите отлични трофейни качества. Можете да очаквате благороден елен с трофей, оценен на 220,63 CIC точки, и сърни с трофейно тегло до 277 грама.

Трофейните стойности на дивата коза варират от 90 до 110 CIC точки, а най-доброто постижение е 110,48 CIC точки. В ловното стопанство се срещат глигани с бивни от 18 до 22 cm и мечки с трофеи оценени на 504 CIC точки.

ДЛС Борово предлага различни развлекателни възможности за своите гости, включително екскурзии до архитектурния резерват в старата част на Пловдив, Родопските градчета Девин и Батак, както и до Триградското ждрело.

Любителите на конния спорт също могат да се насладят на прекрасните пейзажи и живописни кътчета на Родопите.

За по-дълги престои, областта предлага и множество опции за настаняване, като ловните къщи предлагат уют и комфорт.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Държавно ловно стопанство Борово

ДЛС Борово, Fotinovo, Bulgaria

Къмпинги в региона

Българска национална кухня

Още от района