Държавно ловно стопанство Балчик

Снимка: Държавно ловно стопанство Балчик

ДЛС Балчик

Държавно ловно стопанство Балчик, разположено в югоизточната част на живописната Добруджа, е уникално място, което предлага богато разнообразие от дивеч, впечатляващи пейзажи и уютни условия за посетителите.

Намиращото се на около 480 км от София и само на 45 км от крайморския град Варна, стопанството предлага много възможности за незабравими ловни приключения.

Територията му се характеризира със средната надморска височина от около 150 м, мека зима и слънчево лято, а релефът варира от равнинен до хълмист. Територията на Държавно ловно стопанство  Балчик заема общо 15 913 ха, от които главната част е разположена в долината на река Батова.

Всичко това създава перфектни условия за обитаване на разнообразен дивеч. Основните видове са благороден елен, елен лопатар, сръндак, глиган и муфлон. Ловът на муфлон и лопатар е предимно в ограда, което осигурява висока вероятност за успешен лов.

Ако сте любител на трофейният лов, то стопанство Балчик е мястото за вас. Тук е отстрелян световен рекорд на благороден елен с трофей тегло от 19,100 кг. Впечатляващи са и отстреляните муфлони с дължина на рогата от 82 до 84 cm, както и глиганите с бивни от 24 до 26 cm.

Освен ловът на големи видове дивеч, може да се насладите на лов на прелетен пернат дивеч.

Гостите се настаняват в два луксозни ловни дома. Единият е разположен на самия морски бряг, а другият е в сърцето на ловното стопанство, заобиколен от уникална природна красота.

Държавно ловно стопанство Балчик представлява идеалната дестинация за всеки любител на лова и природата.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Държавно ловно стопанство Балчик

Държавно ловно стопанство, ulitsa "Cherno More", Балчик, Bulgaria

Българска национална кухня

Още от района