Шато Полихронови

Шато Полихронови

Винарна

Шато Полихронови е малка семейна винарска изба произвеждаща ограничени количества вина от традиционни сортове грозде за българското Черноморие като Димят, Мерло, Варненски мискет, Совиньон Блан и Траминер.

Тези вина не са разпространени в търговската мрежа, а могат да се закупят само в магазина на избата (дегустационната зала) или чрез покупка от интернет магазин Шато Полихронови. Количеството на всяка партида е не повече от 800-1000 бутилки за година.

Лозя

Шато Полихронови разполага със собствени лозя, откъдето добива суровина за производството както на червени така и на бели вина.

Поради благоприятните природни условия – морски климат и голям брой слънчеви дни, гроздето се отличава с висока захарност и пълноценни натурални аромати.

Винени турове

Дегустационната зала е с капацитет 50 места. По време на дегустацията ще имате възможност да се запознаете с технологията на производство на различни видове вина и да разгледате избата за отлежаване на готовата продукция.

Дегустацията включва – 6 вина, сирене, питка, минерална вода. Води се от собствениците на Шато „Полихронови“, от които ще имате възможност да научите повече за особеностите на дегустираните вина, както и любопитни факти за историята на винопроизводството в района на гр. Бяла.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Byala, Varna, 9101, Bulgaria.

Българска национална кухня

Още от района