Карамановите къщи

Карамановите къщи

Резервирайте

Карамановите къщи се намират в гр. Априлци, разположен в Стара планина, на място, запазило в себе си, нумизматиката на миналото, усещането за силния български дух, бит и култура, неопетнена природа, докъдето човешкия поглед стига – тучни поляни, хилядолетни гори, кристални реки и величествени гледки.

Ние предлагаме на гостите си две самостоятелни и автентично реставрирани къщи. Всяка от тях разполага с тераса, собствена, модерно оборудвана кухня и механа с камина, а всяка стая, ще ви принесе в бита на възрожденския българин, като ще ви осигури и предимствата на 21 век (плосък телевизор, Wi – fi и собствен санитарен възел).

В двора на двете къща ще откриете отопляем басейн, оборудван с джакузи, външно барбекю, детска площадка, обособено пространство с палетни маси и сепарета, където да прекарвате горещите летни дни, наслаждавайки се на планинското спокойствие и откриващата се панорамна гледка към Стара планина.

Местонахождението на Карамановите къщи е отправна точка за туристически походи в национален парк „Централен Балкан“, в който се намират:

  • Хижа „Плевен“
  • Хижа „Тъжа“
  • Екопътека „Видимско пръскало“
  • Водопад „Кадемлийско пръскало“
  • Връх Ботев

На територията на града се намират Девически манастир „Света Троица“ и редица културни паметници, в чест на Априлското въстание, а на 30 км. е разположена Троянската света обител „Успение Богородично“ (Троянския манастир).

За вашето спокойствие и сигурност, сме се погрижили чрез сигнално – охранителна техника (СОТ) и автомобилен паркинг в двора на къщата.

Сигурна резервация с Booking.com

Резервирайте

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

69, ул.Васил Левски, Apriltsi, Lovech, 5641, Bulgaria.

Сигурна резервация с Booking.com

Резервирайте