Синеморец

Синеморец

Синеморец е село, разположено в най-южната част на Българското Черноморие, недалеч от границата с Турция.

Селото се намира на брега на морето, непосредствено до живописното устие на река Велека. На 6 км северно от Синеморец се намира курортният град Ахтопол, а на 11 км южно е разположено село Резово.

Синеморец привлича многобройни туристи заради девствената природа и красивите плажове. Непосредствената близост на природен парк Странджа предлага прохлада в горещите дни, както и многобройни възможности за пешеходни преходи до различни природни и исторически забележителности.

В селото има два плажа – единият е Бутамята, а другият е при устието на Велека. Недалеч се намира и един от най-живописните плажове по Българското ЧерномориеСилистар.

За любителите на водните спортове тук се предлагат разходка с лодка-банан и джетове под наем. За привържениците на природните разходки е възможно да наемат кон или пони или да пътуват с лодка по река Велека.

От Синеморец до различни интересни места в Странджа водят няколко маршрута, подходящи за пешеходен и велотуризъм.

Странджанските села, разположени недалеч от Синеморец, са съхранили своите вековни традиции и с гордост ги представят на гостите си.

Една от тях, известна в цял свят, е нестинарството – ритуален танц върху жарава, който се практикува на Празника на Св. Св. Константин и Елена. Често през летните месеци нестинарски танци се организират специално за туристите в региона.

Странджанските села Граматиково, Кости, Българи и Младежко успешно развиват селски туризъм.

Водите на река Велека са богати на риба и привличат много риболовци. При устието могат да се уловят както сладководни, така и морски риби, които навлизат в реката в търсене на храна.

Въпреки че селото е малко, то предлага разнообразни места за настаняване – луксозни комплекси, хотели и къщи за гости. Заведенията за хранене и развлечение предлагат морска и българска национална кухня.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Sinemorets, Burgas, 8279, Bulgaria.

Още от района