Плаж Липите

Море плаж скали пясък вълни дърво

Плаж Липите се намира южно от Синеморец. Заедно с плаж Листи предлагат на любителите на дивата природа, спокойствие и уединеност. Липите е слабо посещаван, неохраняем плаж без заведения.

Обгърнат от гора и хълмове част от Природен парк Странджа, залива представлява едно изключително красиво и недокоснато от човешка дейност място. Сгушена между дърветата и морето плажната ивица е с чист, фин и мек пясък.

Поради географската специфика на мястото, морето в плаж Липите е тихо, спокойно и чисто, без голямо вълнение. Южният край на залива е много плитък и изключително подходящ за семейства с деца.

Характерните за тази част от Българското Черноморие скални образувания не са подминали и залива на Липите. Всякакви причудливи форми привличат любопитните погледи върху себе си а магията им може да развихри въображението на всеки човек. Някои от природните феномени имат свои имена – Скалата на Сизиф, Разделената канара, Пещерата на гълъбите.

До красивият малък залив се достига по пешеходна пътека започваща от южния край на плаж Бутамята. Съществува и лош черен път но използването му не е препоръчително защото Липите се намира на територията на Природен парк Странджа и навлизането на превозни средства в него е забранено.

улица „Липите“, Sinemorets, Burgas, 8279, Bulgaria.

Още от района