Държавно ловно стопанство Граматиково

Снимка: ДЛС Граматиково

ДЛС Граматиково

Разположено в Странджа планина, Държавно Ловно Стопанство Граматиково се намира на около 95 км от летище Бургас и на 550 км от София.

Стопанството предлага баланс между удобен достъп и изолирана горска среда.

Територията на стопанството е хълмисто-планинска, издигайки се до 487 метра надморска височина на връх Телечарника. Живописната река Велека допълва към пленяващата дъха панорама. Общата площ на Ловно стопанство Граматиково възлиза на 31 038 ха, като горският фонд заема 21 071 ха.

Сред красивите дъбови и букови гори, ловците имат възможността да открият разнообразен и богат на видове животински свят. В района се срещат благороден елен, дива свиня, сърна, вълк, лисица, чакал и дива котка. Особено впечатляващи са трофеите на благородния елен, като някои от тях са отличени със сребърни и бронзови медали.

Ловните домове Дуденово, Качул и Петрова поляна предлагат уютно и комфортно настаняване, гарантиращо изключително ловно преживяване. Стопанството също така предлага вълнуващи екскурзии и маршрути за екотуризъм и фотолов, както и пътувания до културни забележителности като църквата Св. 40 Мъченици в Граматиково и манастира Света Троица.

Граматиково е не просто дестинация за ловни приключения, но и място, където можете да се потопите в уникалната природа и културно наследство на Странджа планина. Тук се съчетава традицията с модерните удобства, като се предлага идеалната обстановка за всеки, търсещ отмора и приключение сред природата.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

Държавно ловно стопанство

Георги Бенковски 11, 8166 Gramatikovo, Bulgaria

Занимания в района

Още от района