Държавно ловно стопанство Витиня

ДЛС Витиня

Намиращото се в западната част на Средна Стара планина, Държавно ловно стопанство Витиня, предоставя отлични условия за всеки любител на ловния туризъм.

Разположено в област София и в непосредствена близост до местност Витиня, това място съчетава красиви букови, дъбови и смесени широколистни и иглолистни насаждения с богатство от дивеч.

Разпростира се на 15,000 хектара. Близостта му до столицата и магистрала Хемус го превръщат в атрактивна дестинация както за български така и за чуждестранни ловци.

Горите покриват около 95% от цялата територия на района, където смесените широколистни култури (дъб и бук) преобладават. Хълмисто-планинският релеф обещава страхотни приключения, независимо дали сте ловец или просто любител на природата. Най-високата точка е под връх Мургаш – 1600 м, а най-ниската – до язовир Бебреш – 500 м.

Държавно ловно стопанство Витиня предлага богато разнообразие от дивеч. Благородният елен е основният вид, следван от сърната, дивата свиня и тибетския як. Ловното стопанство разполага с три заградени бази за интензивно развъждане и ползване на муфлон, елен лопатар и тибетски як с обща площ 501 хектара.

За любителите на риболова, Витиня предлага спортен риболов на дъгова пъстърва, шаран и бял амур. Освен това има възможности за маршрутни преходи и свободно яздене на кон, както и екстремни планински маршрути за колоездене и обучение за оцеляване при трудни условия.

Витиня разполага с ловен дом със 6 двойни стаи, с впечатляваща трофейна зала, столови помещения и уютни кътчета с камина.

Welcome.bg бюлетин

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте специални отстъпки и оферти!

ДЛС Витиня

Държавно ловно стопанство „Витиня“, Gorna Malina, Bulgaria

Къмпинги в региона

Българска национална кухня

Още от района