Български плажове със Син флаг 2023

Син флаг

България постигна рекорд за страната ни с 21 плажа отличени със Син флаг.

В удивителен юбилеен акцент, Българско Движение Син флаг отбелязва своята 30-годишнина, достигайки исторически рекорд в българския туризъм с общо 22 Сини флага.

Международното жури на програма Син флаг на своето заседание на 19 април 2023 г. присъди тази престижна награда на най-добрите световни плажове, яхтени пристанища и туристически плавателни съдове за 2023 година.

Синият флаг е международен знак за устойчивост и отлично качество, присъждан в България от 1995 година. Тази година, 21 български плажа и едно яхтено пристанище се присъединиха към над 5000 наградени обекти в 50 страни по света.

Международното жури поощри участниците за тяхната отдаденост към защитата на бреговете и морето, особено в контекста на предизвикателствата произхождащи от промените в климата.

Тази новина представлява фантастичен стимул за всички, които планират своите летни почивки и търсят сигурно и охранявано място с отлични услуги и най-високото качество на водата за къпане, съоръженията, екологичното образование и управление.

Български плажове със Син флаг 2023: