Здраве, СПА, балнео

Съвременният живот е изключително динамичен и хората търсят различни възможности за разпускане. Спа процедурите са много популярни за освобождаване от стреса.

България разполага с чудесни природни дадености, включително с над 500 находища на минерални води и с 1600 извора с общ дебит от приблизително 5000 литра в секунда. Това, както и хилядолетната традиция в ползването на силата на водата, създава предпоставки за чудесно развит балнео, спа и уелнес туризъм.

Съществуват множество курорти, модерни клиники и центрове в планините и на морето, които предлагат професионални грижи, изследване и лечение, както и най – разнообразни процедури, за да отговорят на всички желания на потребителите.

Български съюз по балнеология и СПА туризъм

СНЦ „Български съюз по балнеология и СПА туризъм” (БСБСПА) е национално продуктово туристическо сдружение, чиято дейност е насочена към представляване на обединените интереси на българската балнео и СПА индустрия, с оглед развитието й като приоритетен сектор на икономиката, да създава условия за солидарност и сътрудничес тво на заинтересованите публични институции, неправителствени организации и предприятия за развитие на балнео и СПА туризма в България. БСБСПА е неправителствена организация, обединяваща общини, инвеститори, туроператори, експерти и организации, работещи в сферата на балнео, СПА и уелнес индустрията.

Водената от Съюза политика, чрез активен диалог с български и европейски държавници, политици, специалисти, журналисти, туроператори и граждани за популяризиране на България, като дестинация за целогодишен балнео-оздравителен, СПА и уелнес туризъм, основана на уникалното природно богатство от минерални води, лечебна кал, билки и лечебен климат, доведе до промяна на широко разпространеното мнение, че България е сезонна дестинация, позната само с морския и зимен туристически продукт.

Район Долината на розите

Район Рила-Пирин

Район Родопи

Район Варна

Район Бургас

Район Стара планина