Голф в България

Само за няколко години в България бяха изградени голф игрища от световна класа, които превръщт страната в една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа.  Съчетанието от красива природа и благоприятен климат превръщат голф комплексите в оазиси на спорта, СПА удоволствията и активната почивка.

Голф комплексите в България предлагат голф инструктори, сертифицирани от Proffesional Golf Association. Комплексите са оборудвани според най-високите стандарти и предлагат разнообразни услуги. Разположени са както в близост до морския бряг, така и в планината, така че можете да избирате дали да съчетаете играта на голф със събиране на слънчев тен или с прохладата на планинската природа. Голф комплексите в България предлагат много добри условия за настаняване и разполагат с модерни СПА центрове и възможности за релаксация.

Разположението на голф игрищата в България дава възможност на любителите на този спорт да опознаят и изпробват възможностите на морския и планинския туризъм. Голф игрищата в района на крайбрежието се намират близо до Балчик и Каварна – малки градчета с невероятен чар, наблизо е и морската столица на България – Варна, а около нея са разположени световноизвестни морски курорти като Златни пясъци и Албена.

Очарованието на българските планини не може да остане незабелязано, не случайно част от голф игрищата са построени именно там. Близостта на някои от голф клубовете до столицата София и удобните транспортни връзки са допълнително удобство за почитателите на голфа.

Голф

Голф игрища в България

Black Sea Rama

Black Sea Rama е разположено на около 5 км. от град Балчик. Проектирано от легендата в голфа Гари Плеър, игрището има 18 дупки с невероятен изглед, а голф академията предлага целогодишни обучения на открито и закрито. На територията на комплекса е изграден амфитеатър на открито с капацитет от 150 места. Освен голф, посетителите на комплекса могат да практикуват тенис, да се занимават с колоездене, гмуркане, езда, лов и риболов, да релаксират в масажно-терапевтичен център, след активния спортен ден.

Thracian Cliffs

Игрището е проектирано от Гари Плеър и е разположено на площ от 4,5 кв. км, а от всички 18 дупки има прекрасен изглед към морето, с което могат да се похвалят много малко игрища в света. На разположение на голф играчите са две вилни селища, спа център, фитнес зала, ресторанти, магазини.

Lighthouse Golf & SPA Resort

Йън Уузнам е проектирал игрището на Lighthouse Golf & SPA Resort. Голф игрището е от типа „Links” с 18 дупки, подходящо е както за професионалисти, така и за начинаещи, а на разположение на гостите на комплекса е и тренировъчно игрище. В голф комплекса има СПА център, ресторанти, казино, пиано бар, открит и закрит басейн, частен плаж.

St. Sofia Golf Club

В село Равно поле, на около 20 минути от центъра на София, се намира St. Sofia Golf Club. Голф игрището на клуба, което е с 18 дупки, е проектирано от известния ирландски състезател Пол Макгинли. Клубът разполага с академия и предлага голф уроци, а до голф игрището е разположено и футболно игрище. Част от комплекса е и модерен СПА център.

Air Sofia

На около 50 км от София, край град Ихтиман, се намира най- старият голф клуб в България – Air Sofia. Голф игрището има 18 дупки и е подходящо за начинаещи и напреднали голфъри. Освен голф, тук можете да практикувате и други спортове – футбол, волейбол, конна езда. В хотелската част на голф клуба на разположение са фитнес, сауна и други услуги за релакс и почивка.

RIU Pravets Golf & SPA Resort

На около 70 км от София по магистрала „Хемус”, в град Правец, се намира едно от най-новите голф игрища на България – Pravets Golf Club. Голф игрището е с 18 дупки и е по дизайн на известния архитект Питър Харадин. Голф комплексът разполага с модерна голф академия и обширна тренировъчна зона за къса и дълга игра, 11 покрити тренировъчни бази и обширната тренировъчна зона за къса и дълга игра, които имат нощно осветление, така че голфърите могат да тренират до късните часове на денонощието. От голф игрището се разкрива невероятна гледка към Стара планина. В комплекса функционира и модерен СПА център.

Pirin Golf & Country Club

Pirin Golf & Country Club се намира близо до ски курорта Банско. Клубът е разположен на площ от 150 хектара с голф игрище и петзвездни възможности за настаняване. Голф игрището е с 18 дупки по дизайн отново на Йън Уузнам. Второто игрище „Пирин Пайн” е с пет дупки. Между двете игрища се намира тренировъчната зона, а на разположение на голфърите е и академия с модерна тренировъчна и видео техника. В клубната сграда играчите могат да намерят спокойствие и уют. Близостта на игрището до Банско го превръща в предпочитана голф дестинация.

Голф