Голф

Голф игрища в България

Само за няколко години в България бяха изградени голф игрища от световна класа, които превръщат страната в една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа.  Съчетанието от красива природа и благоприятен климат превръщат голф комплексите в оазиси на спорта, СПА удоволствията и активната почивка.

Голф комплексите в България предлагат голф инструктори, сертифицирани от Professional Golf Association. Комплексите са оборудвани според най-високите стандарти и предлагат разнообразни услуги. Разположени са както в близост до морския бряг, така и в планината, така че можете да избирате дали да съчетаете играта на голф със събиране на слънчев тен или с прохладата на планинската природа. Голф комплексите в България предлагат много добри условия за настаняване и разполагат с модерни СПА центрове и възможности за релаксация.

Разположението на голф игрищата в България дава възможност на любителите на този спорт да опознаят и изпробват възможностите на морския и планинския туризъм. Голф игрищата в района на крайбрежието се намират близо до Балчик и Каварна – малки градчета с невероятен чар, наблизо е и морската столица на България – Варна, а около нея са разположени световноизвестни морски курорти като Златни пясъци и Албена.

Очарованието на българските планини не може да остане незабелязано, не случайно част от голф игрищата са построени именно там. Близостта на някои от голф клубовете до столицата София и удобните транспортни връзки са допълнително удобство за почитателите на голфа.