X
» Телиш Кастра Рубра
   

Телиш Кастра Рубра

Изба Телиш е построенa в края на 1960, но новата и история започва през 1999 г., когато Жайр Агопян приватизира избата от държавата и определя новя и курс. Избата започва да произвежда стойностни вина в ценовия и клас и оттогава е лидер във въвеждането на иновации за клиентите си. 
Телиш Мерло и Телиш Каберне Совиньон са първите вина, които избата произвежда. По-късно избата стартира Tt и Tt Lux сериите. В момента Телиш предлага по-голям набор от вина , някои от които са нови и необичайни блендове за българскитепроизводители – Телиш Санджовезе х Мерло и Телиш Аликант буше х Мерло.
Кастра Рубра е модерна и работеща изба от най-висок клас. Продуктите й са гордост не само за създателите им, но смеем да твърдим, че те са и новото лице на българското винарство. Човекът, който твори и направлява екипа млади енолози на “Кастра Рубра”, е най-значимото име в съвременния винен свят – Мишел Ролан.
Кастра Рубра се намира в с. Коларово, на 12 км от гр. Харманли. Името на избата е вдъхновено от намирщите се в близост разкопки на древната римска крепост Кастра Рубра (Червената Крепост), която в древността е служила като пътна станция за отдих, нощуване и смяна на конете на пътуващите. Друга историческа забележителност е Виа Диагоналис – пътят свързвал Рим и Константинопол, и на който се е намирала Кастра Рубра.

Места за настаняване в околността


Галерия

Още от областта