X
» Международно изложение „Фестивал вино и храна”
  • 22.04.2016
  • 11:00
  • 24.04.2016
  • 20:00
Международно изложение  „Фестивал вино и храна”
   

Международно изложение „Фестивал вино и храна”

Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, организират Международното изложение „Фестивал вино и храна” - Варна от 2013 г. , като то продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30- те години на миналия век в града.

На изложението винарски изби и производители на хранителни продукти от цялата страна показват своето производство от вина, меса, сирена, колбаси и хлебни изделия. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите. Разработени са специални пакети за посещение на туристи от курортните комплекси „Златни пясъци“ и „Св.св. Константин и Елена“.

Гурме-зона „Ресторантът” организирана от шеф готвач Петър Йоргов и екипът му прерастна в съпътстващ Гурме фестивал "Варна". Освен гурме меню на посетителите ще се предлага и show cooking, семинари със световно известни готвачи и сомелиери.

Места за настаняване в околността

Местонахождение

  • Варна Археологически музей

Още от областта