X
»
 
Изпитвате ли трудности с домашните си любимци, когато ви се налага да пътувате? Който и да намерите да се грижи за тях – близки или роднини, неминуемо животното се стресира и от вашето отсъствие и от смяната на обстановката.
За ваше улеснение и спокойствие, както за вас, така и за вашия любимец – тук ще намерите места, където бихте могли да оставите животното си в сигурни ръце. За вас остава само избора на най-подходящото място за пълноценна почивка.
Имайте предвид, че на какъвто и вариант да се спрете, ако пътувате заедно с животното, ще му спестите напрежението от раздялата, но за сметка на това, рискувате да го подложите на друг вид стрес.
Както приготвяте всичко необходимо за вас в багажа си, така се погрижете и любимецът ви да има всичко от първа необходимост, включително и лекарства, ако почивката ви е на по-откъснато място.
Подобно на хората, така и някои животни обичат да пътуват, но на други не им понася и вие трябва да сте подготвени. Хубаво е да държите любимеца си с празен стомах, поне 6 часа преди пътя. В случай, че е прекалено неспокоен, консултирайте с е с ветеринар, какво бихте могли да направите или да му дадете, за да направите пътуването му по-леко и спокойно.
При пътуване със самолет, е важно да знаете, че животните пътуват отделно от вас. Това е от значение и от финансова и от емоционална гледна точка. При закупуването на клетка за пътуването, трябва да съобразите, че това също ще е стрес за жиовтното, така че – купете я няколко дни по-рано и я оставете в близост до него, така че да свикне с нея.
На всяка цена обезпаразитете животното, тъй като всяка нова среда, носи нови микроорганизми и микроби, на които вашият любимец може да не е бил излаган до сега.
Ако помислите предварително и се приготвите добре, пътуването с вашето животно би могло да е едно много забавно преживяване.
   

Заедно с любимците