X
» Дом на виното
   

Дом на виното

  • София бул. Цар Борис Трети 134

В периферията на центъра на София, в избата на Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки, вече отворен за посещения от туристи и напълно заслужаващ вашето внимание, се намира Дом на виното.
Малко след Освобождението, на мястото, където сега е института, е изградена пивоварна Павлово. През 50-те години на миналия век в сградата на пивоварната е Института по винарска промишленост. По това време се изгражда и винарската изба в подземната част на сградата. Вече много години, в тази сграда работата е изцяло посветена на развитие на различни винени сортове и вина. Правят се изследвания, отлежават вина и други напитки.
В Домът на виното в София, до ден днешен се пазят бутилки вино датиращи от 10 до 70 години. Има асортимент от над 150 вида вина, които може да дегустирате с помощта и интересните познания на специалисти енолози.
Изложените пособия, ползвани при производство на виното, правят избата един истински музей на виното.
Домът на виното предлага за своите посетители семинари по дегустации, на които вещите енолози ще запознаят любознателните с магията на виното и винопроизводството в България.

Места за настаняване в околността


Галерия

Още от областта