X
» Вила Мелник
   

Вила Мелник

„Вила Мелник” е семейна фирма, продължител на лозарски и винарски традиции с повече от два века документирана история в най-винарския район на България – град Мелник, известен в цял свят и присъстващ във всички световни енциклопедии на виното. Лозовите насаждения са в два масива - в землището на с. Виногради и на добре известното за любителите на виното с. Хърсово, с чието име е регистрирано вино с контролирано наименование за произход.
Във Вила Мелник се отглеждат висококачествени лози от най-добрите местни и чужди сортове: Широка Мелнишка лоза, Ранна Мелнишка лоза (Мелник 55), Каберне Совиньон – представен с четири от най-добрите си клона, Мерло – представен също от четири клона, Сира, и един от най-старите тракийски сортове - Мавруд. Гроздето се бере ръчно, в касети, сортира се, и само здравите и чисти гроздове поемат към винарната, която се намира в непосредствена близост до лозята.
Винарната предлага винени турове и посреща туристи, които на място да се запознаят с агротехническия и технологичен процес обединяващ лозата и виното, както и за дегустации – любителски и професионални на нашите качествени вина – бели, розе и червени.

Места за настаняване в околността


Галерия

Още от областта